Word bővítmény

A Jogtár Word bővítmény egy olyan program, amely a számítógépen lévő Wordbe épül be, telepítését követően a Word eszköztárában Jogtár néven egy új fül jelenik meg.A funkció használatához új Jogtár hozzáférés szükséges.

A Word bővítmény segítségével a felhasználó megnyithatja az éppen használt jogi dokumentum szövegében szereplő joganyag-hivatkozásokat az új Jogtárban, vagy beszúrhatja a jogszabályhelyek szövegét a Wordbe. Mindez megtehető a Jogtárban való keresgélés, vagy a Jogtárból való kijelölés, exportálás nélkül.

A Word bővítmény csak Microsoft Word-del, azon belül is az alábbi verziókkal működik: Word 2007, Word 2010, Word 2013. A funkció működéséhez internetkapcsolat szükséges.

A Word bővítmény funkciói


Linkek beillesztése és törlése

A dokumentum szövegében lévő joganyag hivatkozásokat a program felismeri és az új Jogtárra mutató linkeket illeszt be. A felismert hivatkozások kék színűek lesznek és aláhúzást kapnak. A Linkek törlése gombra kattintva a hivatkozások megkülönböztető jelölése megszűnik.

Jogszabályszöveg beszúrása

A Jogszabályrészlet kikeresése funkció segítségével egy tetszőleges jogszabályhely tetszőleges időállapotának szövegét beszúrhatja a Word dokumentumba. Egy rövidítéslistából választva, vagy évszám, sorszám, kibocsátó mezőket kitöltve választhatja ki a felhasználó a beemelni kívánt dokumentumszöveget, vagy paragrafust.

Hivatkozott szövegrészlet beszúrása megjegyzésként

Korrektúra megjegyzésként beszúrt jogszabályhely szövegekkel könnyen ellenőrizhető, hogy a dokumentumaiban szereplő hivatkozások pontosak-e.

Keresés az új Jogtáron elérhető iratminták és nyomtatványok között

A Word bővítmény segítségével a felhasználók kereshetnek azok között az iratminták között is, melyeket az új Jogtár előfizetése részeként elérnek. A keresés az iratminták címében és a teljes szövegben egyaránt lehetséges. A program a nyomtatványok között is keres, és a nyomtatványt a Cégeditor programban nyitja meg.

Milyen előfizetéseknek része a Word bővítmény funkció?


A funkció az új Iratmintatár Plusz és az új Ügyvéd Jogtár Prémium szolgáltatás előfizetői számára az előfizetés részeként elérhető el, az ügyfelek a programot az alábbi linkről tudják letölteni: http://updates.complex.hu/updates/setup_jogtarplugin_20150228_56.exe

Milyen előfizetések mellé vásárolható meg a funkció?


A Jogtár Word bővítményt az alábbi előfizetéssel rendelkezők vásárolhatják meg: