KJK-kommentárok, nagykommentárok, magyarázatok

A KJK márkanév a hazai jogi könyvkiadásban a kiválóságot jelképezi, melyet évtizedek óta képviselnek jogszabály-magyarázataink. A KJK-kommentárok, -nagykommentárok és -magyarázatok a megbízható és elismert szakértelmet közvetítik ma is, építve a hagyományainkra, a szakmaiság iránti töretlen elkötelezettségünkre és kiváló, nagyra becsült szerzőinkre. A digitális világ kihívásainak megfelelve ma már nemcsak könyvben, hanem elektronikus formában a Jogtáron, a Jogtárhoz kapcsolva is biztosítjuk a KJK-kommentárok elérését, ugyanabban a minőségben, a Jogtár-program által biztosított többlettel.

A Wolters Kluwer Kft. KJK márkanév alatt a jogszabály-magyarázatoknak három típusát jelenteti meg: kommentárokat, nagykommentárokat és magyarázatokat.

A kommentár és a nagykommentár klasszikus "szövegmagyarázó" műfaj, amely követi a jogszabály szerkezetét, célja a jogszabályszöveg értelmezése, logikai kapcsolatok feltárása a szövegrészek között, jogtudományi megállapítások feldolgozása, érdemi gondolatok közvetítése a felhasználó felé, szem előtt tartva a mű gyakorlati alkalmazhatóságát.

A nagykommentár kiemelt jelentőségű és legalább kétéves joggyakorlattal rendelkező jogszabályokhoz íródott nagy terjedelmű mű, amely részletes, teljes körű jogértelmezést biztosít a jogalkalmazói gyakorlat eredményeinek minél szélesebb körű feldolgozásával, a kapcsolódó jogszabályokkal való összefüggések elemzésével, együttes jogértelmezésükkel.

A magyarázat is jogmagyarázó műfaj, de nem követi a magyarázat gerincét alkotó jogszabály szerkezetét, annak témájához kapcsolódó jogszabályokat együttesen dolgozza fel, jogtudományi kategóriákon keresztül a gyakorlatot is beépítve értelmezi azokat.

Mindhárom típusú jogszabály-magyarázat három különböző formátumban: Jogtár-kiegészítésként, könyvben és e-könyvben is elérhető. A Jogtár-kiegészítésként megjelenők időgépesek, azaz a korábbi szövegváltozatok elérését is biztosítjuk felhasználóink számára, melyet online frissítéssel kapnak meg.

A kommentár modulok a Jogtár termékcsalád legújabb tagjai, amelyek egy-egy jogterület vagy ágazati szabályozás köré csoportosítva tartalmaznak időgépes KJK-kommentárokat, -nagykommentárokat vagy -magyarázatokat online frissítéssel, kedvező áron.

KJK-kommentárok, nagykommentárok, magyarázatok a Jogtár-platformon

(Az "Utolsó időállapot" adat a kommentált jogszabály kommentárban feldolgozott utolsó időállapotának kezdő dátumát jelöli.)

Bírósági végrehajtás

Biztosítás

Büntetőjog

Cégalapítás, cégmegszűnés

Egészségügy

Európai Unió

Fizetési meghagyás

Illeték

Ingatlan

Ipari és kereskedelmi igazgatás

Közbeszerzés

Közigazgatási jog

Közigazgatás szervezete

Média

Munkajog

Oktatás

Pénzügyi szolgáltatás

Polgári jog

Szabálysértés

Szerzői jog

Társadalombiztosítás

Tőkepiac

Választójog

Versenyjog

A kommentárok, nagykommentárok, magyarázatok modulban kedvezőbb áron vásárolhatók meg! Az egyes modulokról tájékozódjon a további menüpontokban!