Az új Jogtár

Az új Jogtár a Jogtár következő generációja, amely a Jogtár termékcsalád Alaplemezén elérhető adattartalmakat online felületen teszi elérhetővé felhasználóink számára.
Az új Jogtárban pontosan ahhoz a tartalomhoz fér hozzá, amelyre jelenleg előfizet, azonban nem kell a telepítéssel és az online frissítéssel időt töltenie. Mindig a legfrissebb adatokkal dolgozhat, ehhez csak internetkapcsolatra és egy működő böngészőre van szüksége! Az év végi jogszabályváltozások időszakában ez különösen nagy segítség lehet az Ön számára!
Az új Jogtár fejlesztése során az volt a célunk, hogy a napi munkáját egyszerűbbé, hatékonyabbá tegyük. Ezt számtalan újítás segíti, például

Az új Jogtárat modern, felhasználóbarát-felületről éri el, melynek felépítése követi a lemezes Jogtár felhasználói felületének logikáját. A használatot könnyíti továbbá, hogy az eddig használt gyorsbillentyűk jelentős része az online rendszerben is működik!Regisztrációs segédlet letöltése az új Jogtár használatához (letöltéshez kattintson ide) >>>

Gyakori kérdések

Hogyan tudok belépni az új Jogtárba?

Amennyiben már regisztrált a Wolters Kluwer Kft. valamelyik online szolgáltatására, az ott megadott felhasználónévvel és jelszóval lépjen be a szolgáltatásba.
Amennyiben regisztrált már nálunk, de elfelejtette a jelszavát, kattintson a belépő oldalon látható "Elfelejtettem a jelszavam" linkre, ahol a felhasználónevének megadását követően e-mailben új jelszót kérhet.
Amennyiben még nem regisztrált, a fenti linken lévő regisztrációs segédlet alapján végezze el a regisztrációt!
Felhasználónevével és jelszavával egyidejűleg egy gépről tud belépni az új rendszerbe. Ha ugyanazzal a felhasználónévvel és jelszóval másik gépről vagy böngészőből belép a rendszerbe, kidobja a rendszer arról a gépről vagy böngészőből, ahol előzőleg volt bejelentkezve.

Mikor érhető el az új Jogtár termékként?

Az új Jogtár teljes értékű verziója 2014. januárjától érhető el Ügyfeleink számára.

Milyen böngészőkön működik az új rendszer?

Az új Jogtár jelenleg az alábbi böngészőkön érhető el: Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Internet Explorer v8 vagy újabb böngészők valamelyike.
Az optimális működéshez javasoljuk, hogy Chrome vagy Firefox böngészőt használjon!
A rendszer használatához emellett legalább 1024x768-as felbontású képernyő, a nyomtatványok kitöltéséhez, a nyomtatványkezelő Cégeditor program telepítéséhez pedig Microsoft Windows XP vagy újabb Windows operációs rendszer szükséges.

Táblagépeken működik-e az új Jogtár?

Az új Jogtár jelenleg még nincs táblagépekre optimalizálva, tehát az uj.jogtar.hu címet a táblagép böngészőjébe beírva pontosan az a rendszer töltődik le, ami a hagyományos számítógépek böngészőjében működik. Nagy felbontású kijelzővel és erős hardverrel gyártott táblagépek meg tudnak birkózni ekkora feladattal, de ezeken az eszközökön is előfordul, hogy egyes gombok/ikonok eléréséhez bele kell nagyítani az alkalmazásba. Amennyiben kisebb teljesítményű táblagépen vagy mobiltelefonon szeretné a Jogtárat használni, kérjük, töltse le JogtárMobil alkalmazásunkat a Google Play-ből vagy az App Store-ból. A JogtárMobilról bővebben >>>

Milyen funkciók nem érhetők el jelenleg?

Az új Jogtáron az alábbi funkciók még nem érhetők el:

A felsorolt funkciók fejlesztése folyamatban van.
Az alább, Jogtáron vagy Szakmai Jogtárakon működő segédszoftverek jelenleg nem érhetők el:

Ki tudok-e tölteni iratmintát és nyomtatványokat az új Jogtárban?

Az előfizetésének megfelelő iratmintákat és nyomtatványokat az új rendszerben is eléri, azonban az iratminták kitöltésére és rendszerezésére szolgáló keretrendszer az online felületen nem elérhető. A találati listában iratmintára vagy nyomtatványra kattintva a böngésző letölti a kiválasztott fájlt (Chrome böngészőben a képernyő alján jelenik meg a letöltött iratminta), melyet vagy egy szövegszerkesztő (pl. Microsoft Word) vagy a nyomtatványkitöltő programmal (Cégeditor) tud kitölteni.
Nyomtatványokat az online rendszerben is ki tud tölteni. Ehhez le kell tölteni az új Jogtár Súgó menüjéből elérhető Cégeditor programot.
Abban az esetben, ha már van az Ön gépén telepített Cégeditor program, nincs külön teendője. Mindössze győződjön meg arról, hogy naprakész friss Cégeditor programmal rendelkezzen.

Melyek azok a fejlesztések, amiket feltétlenül érdemes kipróbálni?

Gyorskereső

A Kezdőlapon és a pulton is elérheti új keresőfunkciónkat, mely több keresési lehetőséget ötvöz.

Gyorskereső a pulton

Gépelje be pl. az alábbiakat:

Találatok szűkítése

A találatok szövegesen, valamint megjelenés éve és tartalomtípus alapján is szűkíthetők. Így abban az esetben is könnyedén megtalálja a keresett dokumentumokat, ha a keresést követően a találati lista túl sok dokumentumot tartalmaz.
Ha például azokat a döntéseket keresi, melyek a csokoládé iskolában történő forgalmazásával kapcsolatosak, írja be a gyorskeresőbe a csokoládé szót, figyelve arra, hogy a keresőmező alatt a teljes szövegben keresés opciót válassza.

Ezt követően nyomjon az Enterre vagy kattintson a nagyítóra.
A találati listában a tartalomtípusok kategórián belül tegyen pipát a döntvények kategória elé. Abban az esetben, ha tudja, mely döntvények között szeretne keresni (pl. versenytanácsi határozatok), a listát lenyitva kiválaszthatja a kívánt kategóriát.